Crear una drecera per l’extracció segura de dispositius USB

Els dispositius USB com ara pendrives o targetes de memòria, cal extreure’ls amb seguretat, per no fer-los malbé ni tampoc malmetre els ports on estan connectats. Penseu que tots ells reben l’alimentació elèctrica de l’ordinador i que, si els retirem a la brava, és com si apaguéssim el nostre televisor desconnectant-lo de l’endoll.

Per desconnectar-los, fem servir una icona propera al rellotge, que a vegades ens costa de localitzar. És per això que us ensenyarem a crear-ne un accés directe a l’escriptori.

Cal que féu clic amb el botó dret a l’escriptori i escollim “Crea” i “Drecera”. A la ruta que ens demana hi escrivim o copiem això: control hotplug.dll.

Un cop hem creat la drecera, la cliquem amb el botó dret i escollim “Propietats” i “Canvi d’icona”. A la ruta hi escrivim o copiem: C:\Windows\system32\hotplug.dll. Allà escollim la icona que se’ns mostrarà. I ja ho tenim.