CryptoLocker, un virus que encripta les dades del nostre ordinador

Els darrers dies s’està estenent i sofisticant un virus molt maliciós, del tipus anomenat Ransomware, que encripta totes les dades dels ordinadors que infecta. La variable més coneguda es diu Cryptolocker.

El virus arriba en un fals email de “Correos”, escrit en un castellà que ja desperta sospites. El missatge ens avisa de que tenim un paquet per recollir que no s’ha pogut entregar. I al clicar en l’enllaç per veure la informació sobre l’enviament, es descarrega i s’executa un virus. S’aprecia perquè afegeix al nom dels documents la terminació .encrypted, tot bloquejant-ne l’accés.

Aleshores es rep un missatge que informa de que els arxius més importants de l’equip, inclosos els de llapis de memòria i discs USB connectats (fotos, vídeos, documents, etc.), han estat bloquejats. I s’exigeix un pagament de 299€ per recuperar-los, que s’hauria de fer a través d’una moneda virtual d’internet anomenada Bitcoin. Malgrat això, pagar tampoc garanteix recuperar les dades i es recomana no fer-ho.

De moment no s’ha trobat la solució per recuperar la informació encriptada. Tot i que confiem que aparegui una solució en els propers dies.

Coneixem casos que, de moment, han perdut tota la seva informació. Però també hem pogut netejar el virus i solucionar el problema amb aquells que tenien còpies de seguretat.

La millor solució doncs, per no trobar-se amb casos com aquest, és disposar de còpies de seguretat actualitzades. I la millor manera de que no se us passi fer-les és disposar d’un sistema automatitzat. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us ajudarem a fer-ho.