Dos trucs per Gmail

Gmail és el millor servei web de correu electrònic. I si posem en pràctica alguns trucs, encara li treurem més partit.

Un d’ells és basa en que els seus servidors de correu ignoren els punts. Per tant, f1informatics@gmail.com i f1.informatics@gmail.com són la mateixa adreça. I, per tant, reben el correu a la mateixa bústia. Així que no intenteu jugar amb els punts a l’hora de crear la vostra adreça de correu, perquè cap de les combinacions que proveu estarà disponible.

Si enlloc de punts, juguem amb el signe + ens passarà tres quarts del mateix: f1informatics@gmail.com i f1informatics+scp@gmail.com segueixen sent el mateix compte.

Us preguntareu de què ens serveix tot això. Doncs per moltes coses. Per exemple, quan ens registrem en un lloc web. Sovint, el fet de donar la nostra adreça significa que començarem a rebre un munt de correu no desitjat. Si ho fem, per exemple, amb l’adreça f1.informatics@gmail.com, podem crear una regla per què tot el correu adreçat a la mateixa vagi a parar a una carpeta. O a la paperera, si cal.

Una altra utilitat és si ens volem registrar en un mateix servei amb comptes diferents. Per exemple, si volem tenir més d’un compte a Twitter amb la mateixa adreça. Registrem f1informatics+1@gmail.com i f1informatics+2@gmail.com, i ho tenim solucionat.