DuckDuckGo

Quan naveguem per internet, Google emmagatzema molta informació sobre les nostres activitats: dades relatives al nostre historial de cerques, mapes visualitzats, l’activitat que hem portat a terme a YouTube o a la resta dels seus serveis, etc.

Tots aquests rastres es poden esborrar. Però també podem utilitzar un cercador que ens permeti navegar per internet d’una forma totalment anònima.

DuckDuckGo és aquesta alternativa, que combina la simplicitat de Google, però que alhora posseeix poderosos comandaments de cerca. Aquests comandaments, o !bangs, ens permeten fer cerques especifiques en llocs web de manera directa.

Per exemple, si afegim a la nostra cerca +!yt podrem buscar directament a YouTube. El mateix podrem fer afegint +!wi per a la Wikipèdia o +!tw pel Twitter. Igualment, també podem realitzar cerques en una pàgina en concret escrivint, per exemple, “paraula a cercar” !f1informatics.cat. Així les nostres cerques són més ràpides i productives.

La darrera versió, que integra la cerca d’imatges i vídeos, es pot integrar a Google Chrome, tant com aplicació com a extensió. I també està disponible pels dispositius mòbils amb sistema operatiu Android, iOS o Windows Phone.

La seva configuració es pot personalitzar i queda guardada de forma anònima i segura. D’aquesta manera podrem, per exemple, obtenir resultats d’acord a la nostra llengua o país.

I també disposa de infinitat d’utilitats afegides, tant diverses com calcular percentatges, generar contrasenyes segures, detectar l’idioma d’una paraula o frase, convertir unitats, calcular distàncies, etc.