Extreure amb seguretat un pendrive que es resisteix

Els pendrive o llapis de memòria no es poden desconnectar a la brava. Cal que premeu sobre la icona que trobareu al vèrtex inferior dret de la pantalla, a prop del rellotge, per desconnectar-los amb seguretat. Els pendrive s’alimenten elèctricament de l’ordinador, i si ens saltem aquest pas podem fer-los malbé (els llapis i els ports USB). Oi que apaguem els televisors prement un botó? Doncs bé a ser el mateix.

El que passa és que a vegades, quan tractem de fer aquesta extracció segura, el Windows ens diu que el llapis està ocupat i no ens permet extreure’l. La majoria de vegades, no perquè l’estiguem utilitzant, sinó perquè el propi Windows està fent tasques d’indexació.

Això es soluciona amb una eina present a les darreres versions de Windows, que s’anomena Resource Monitor. Des de ella, entre altres coses, podem monitoritzar els recursos del sistema, entre ells l’accés a discs extraïbles.

Per utilitzar-la només cal que obrim el diàleg “Executar” (Windows + R) i escrivim el següent: perfmon.exe /res. Localitzem la pestanya “Disc”, despleguem el panell “Processos amb activitat de disc”. Mirem quins processos l’estan afectant, els detenim i ja podrem reprendre l’extracció segura del nostre dispositiu.