FreeFileSync

FreeFileSync és una aplicació que ens permet mantenir dues carpetes o dos discs durs sincronitzats entre si.

Es tracta d’una aplicació gratuïta disponible per Windows, Mac i Linux, que funciona d’una manera molt senzilla. Només cal col•locar la font d’origen a la columna del mig, i la de destí a la de la dreta. Un cop fet això, fem clic a “Comparar”, per comprovar les diferències, i després a “Sincronitzar “.

El programa ofereix diverses opcions que el diferencien d’ofertes similars. És capaç de detectar arxius de la mateixa mida, data o contingut, però amb noms diferents. Copia arxius bloquejats. I pot programar-se la seva execució automàtica cada cert temps.

Per què ens pot servir? Doncs, entre d’altres coses, per disposar d’una còpia de seguretat al dia de les nostres fotografies.