Linkedin

No totes les xarxes socials són per passar l’estona. Linkedin, per exemple, és una xarxa social professional que s’ha convertit en el Google de moltes empreses, on hi cerquen els candidats als seus llocs de treball. Així que, si busques feina i no hi tens un perfil, seràs poc més que invisible per elles.

Els avantatges que ofereix són molts. El primer és que ens permet crear un perfil professional més complet que qualsevol currículum. Perquè permet afegir-hi infinitud de camps que podem anar ampliant, a mesura que assolim noves experiències formatives o professionals. Alhora, podem enllaçar-lo amb altres llocs web, com per exemple un bloc on s’exposin feines que haguem realitzat.

La segona funció bàsica és que ens permet construir la nostra pròpia xarxa de contactes professionals i interactuar amb ells. Podem seguir a personalitats influents en el nostre àmbit, unir-nos a grups del nostre sector, i compartir, opinar o enviar missatges als altres membres d’una xarxa que podem anar fent créixer.

A l’hora de buscar feina i noves oportunitats professionals, podem fer cerques que ens filtrin de les ofertes que més s’acostin al nostre perfil i ens mostri quins dels nostres contactes ens les poden oferir.

I a més a més, els nostres perfils són indexats als primers llocs de les cerques de Google, el qual dóna un valor afegit a la nostra presència a la xarxa.