Quin és el teu nivell de coneixements de seguretat informàtica?

La companyia dedicada a la seguretat informàtica Kaspersky Lab ha publicat un test de coneixements cibernètics. Aquest ens ajudarà a saber si tenim els coneixements suficients per evitar virus i altres amenaces de Internet. I ho fa enfrontant-nos amb casos reals amb els que ens podem trobar habitualment.

Diuen que els usuaris més grans de 55 anys són l’objectiu principal dels ciberdelinqüents, però que podrien evitar aquestes amenaces amb uns coneixements bàsics sobre seguretat informàtica.

Tots els usuaris d’internet ens trobem diàriament amb diverses formes de ganxo plantejades per fer-nos clicar i executar el que no toca: enllaços enganyosos que descarreguen i instal·len programes maliciosos, falsos formularis pera aconseguir les nostres dades, etc.

Com més gent resulta infectada millor per ells. Així que el més fàcil és associar els seus virus a quelcom que cridi l’atenció: Una notícia d’actualitat, com la possible mort d’un actor famós, sempre és un bon reclam.

Un cop acabem de respondre a totes les preguntes del test, se’ns dirà quin és el nostre nivell. I se’ns indicarà quines respostes eren errònies, i què hauríem d’haver fet en cada cas per evitar els riscos.