WiFi Guard

Si la vostra connexió a internet va més lenta del que és habitual, pot ser que algú us estigui pispant la senyal del WiFi. I, si això és així, un cop dins de la xarxa i amb una mica de traça, aquest intrús pot accedir a les dades del vostre ordinador amb relativa facilitat.

Avui en dia hi ha nombroses eines que ajuden a desxifrar les claus de les xarxes WiFi que ens envolten. Unes vegades per la manca de seguretat de la contrasenya que hi tenim posada. D’altres, pels anomenats atacs de “força bruta”, que proven infinites combinacions fins que aconsegueixen desvetllar la nostra.

Afortunadament existeixen programes com WiFi Guard, que ens permeten descobrir aquestes intrusions. El seu ús és força senzill: prement un botó ens fa un ràpid escaneig per saber quins dispositius estan connectats a la nostra xarxa. Al seu costat, podrem anar-los marcant amb un senyal verd o vermell per diferenciar-ne els coneguts dels que no ho són.

Després, ja serà cosa nostra el protegir millor el nostre senyal inalàmbric amb una clau més potent. O bloquejar l’adreça IP o MAC d’aquell equip a través de la configuració del nostre router.

El programa està disponible per Windows, Mac i Linux. I compta amb una versió portable que ens estalvia la seva instal•lació.