Capturar vídeo de la pantalla des de Windows 10

Segur que tots hem capturat alguna vegada una imatge de la nostra pantalla per guardar-la o compartir-la amb algú. Doncs Windows 10 ens ofereix la possibilitat de grabar en vídeo el que succeeix a la pantalla del nostre ordinador, sense necessitar aplicacions de tercers.

Es tracta d’una utilitat que Microsoft va incorporar amb la idea de que es poguessin grabar les partides dels jocs de Xbox. Però que ara es fa servir per crear vídeo tutorials o per capturar errors del nostre ordinador i demanar assistència.

Per accedir a l’aplicació cal prémer les tecles Windows + G, on se’ns preguntarà si volem obrir la barra de joc. Quan li diguem que si se’ns obrirà la interfície de l’eina.

Quan estiguem preparats, clicarem el botó vermell i s’iniciarà la gravació. És molt fàcil d’utilitzar, ja que queden a la vista tots els controls necessaris. Podem configurar l’àudio i la qualitat de vídeo. I també s’hi pot afegir l’àudio d’un micròfon.