Desactivar els sons i vídeos que es reprodueixen sols a internet

Moure’s per internet és sovint com caminar per un camp de mines. Un tortuós camí entre alertes per acceptar l’ús de cookies, llocs que demanen mostrar-nos notificacions i finestres emergents de publicitat no desitjada. Però el pitjor de tot són aquells llocs que reprodueixen àudio i vídeos automàticament.

A continuació, us explicarem com deshabilitar la reproducció automàtica de contingut multimèdia, en funció del navegador que utilitzeu.

Chrome i Opera: Solament instal·lant un complement (Disable HTML5 Autoplay) es detindrà la reproducció automàtica de qualsevol web. Així de fàcil i sense configurar res. I si volem reproduir aquest contingut, ho podrem fer manualment.

Firefox: Aquí no necessitem l’ajut de cap extensió. L’únic que hem de fer és canviar un ajustament del navegador. Escrivim “about:config” a la barra d’adreces i busquem la funció “media.autoplay”. Fem doble clic sobre d’ella, establim el valor en “false”, i llestos.

Però si féu servir Safari o Edge, oblideu-vos del tema. Perquè existeix cap extensió o opció de configuració que ens pugui ser ajudin a aturar la reproducció automàtica.