Escriure fent servir les emoticones del Windows 10

Emoji és un terme japonès per definir els ideogrames que utilitzem en converses electròniques, compost per les paraules imatge (e) i lletra (moji).

Aquí en diem també emoticones, i es fan servir principalment en converses de text a través de telèfons mòbils (iPhone, Android o Windows Phone), en aplicacions de missatgeria instantània com Whatsapp. Però també les trobem disponibles en serveis de correu electrònic com Gmail o xarxes socials com Facebook.

La gent s’ha aficionat molt a fer-los servir, malgrat que existeixen des de fa dècades. I, de sobte, tothom en col·loca per tot arreu.

Doncs resulta que Windows 10 també disposa de la seva col·lecció d’emoticones. Però per poder utilitzar-les haureu de seguir un parell de passes.

Primer cal que féu clic a sobre de la barra de tasques amb el botó dret. Després activeu l’opció “Mostrar el botó de teclat tàctil”. I ja ho teniu: quan vulgueu utilitzar-les, obriu el teclat tàctil i aneu a la secció d’emoticones. N’hi ha una pila.