Icons From File

Per defecte, un arxiu executable (.exe) du la seva icona dintre, però no es pot extreure així com així. N’hi ha d’altres que també n’inclouen (per exemple, alguns arxius .dll), però en qualsevol cas necessitem un programa com Icons From File. Amb aquesta aplicació podrem extreure les icones d’un arxiu. I amb elles, podrem personalitzar el nostre equip tot canviant-les.

Es tracta d’una aplicació gratuïta, que ens permet guardar les icones en diversos formats: JPEG, ICO, BMP, GIF, PNG i EMF.

És molt fàcil de fer servir. Només cal que la instal·lem i premem el botó “Find files with icons inside”, que ens farà aparèixer un explorador d’arxius. Amb ell escollirem l’arxiu o la carpeta d’arxius del qual volem extreure les icones. I fent clic sobre el botó amb forma de disquet, podrem escollir el format amb el que les volem guardar.

Tingueu en compte que un sol arxiu pot incloure més d’una icona. I el recomanable és que les deseu en format ICO, perquè és el més utilitzat per assignar-ne.