La navegació privada per internet

La navegació privada o d’incògnit per internet no és només un recurs per evitar que els que ens envolten vegin a quins llocs hem accedit.

Quan naveguem d’aquesta manera deixem molt pocs rastres de la nostra activitat: No s’emmagatzemen les famoses cookies, ni l’historial dels llocs visitats, i desapareixen la majoria de referències de la nostra identitat.

Les utilitats de navegar d’aquesta manera són diverses:

És perfecte per quan utilitzem un ordinador públic o que no és el nostre, perquè no deixem emmagatzemada cap dada personal. Al tancar el navegador, tot el que haguem fet s’esborrarà.

També és útil per no donar pistes a cercadors com Google, que ofereixen resultats a mida a base d’estudiar la nostra manera de navegar. D’aquesta manera, obtindrem resultats més neutres.

Amb una pestanya de navegació privada podem obrir diversos comptes del mateix servei (per exemple, de Gmail) en el mateix navegador.

A vegades, les botigues online aprofiten les dades de rastreig per oferir-nos determinats productes o, fins i tot, variar-ne els preus. Proveu de comparar-los entrant amb la vostra identitat i de manera privada.

Per obrir una finestra privada des del teclat, cal prémer:

A Chrome: Ctrl + Shift + N ó ? Command + ?Shift + N a Mac
A Firefox: Ctrl + Shift + P ó ? Command +?Shift + P a Mac
A Internet Explorer: Ctrl + Shift + P
A Safari: ? Command + ?Shift + N

Tingueu en compte però, que la navegació privada és una manera de resguardar-vos de moltes mirades, però en cap cas és una forma de navegar per internet de manera anònima.