L’explosió del Cinemagraph

El gif animat és un tipus d’imatge que va néixer a finals dels anys 80. S’acostumava a utilitzar per donar una mica de dinamisme a les pàgines web, a través d’imatges en moviment. Però l’invent va anar quedant en desús, sobretot per l’abús que se’n feia i pel mal gust amb què s’utilitzava.

Aquest renascut format combina la imatge estàtica d’una fotografia amb el moviment que proporciona el gif, en el que la seva creadora ha definit com a “Quelcom més que una fotografia però menys que una pel•lícula”.

“El Cinemagraph és una forma d’afegir moviment a una imatge estàtica”, explica Beck. Però en aquest cas, amb una perspectiva artística, que a diferencia del gif tradicional, utilitzat majoritàriament en publicitat, s’utilitza per crear imatges de gran qualitat i plasticitat.

Féu una volta per aquí si en voleu veure més: https://www.tumblr.com/search/cinemagraph