Navegar per internet per defecte en mode privat o d’incògnit

Google Chrome és el navegador web més utilitzat de llarg, però molts usuaris també opten pel Mozilla Firefox o, fins i tot, per Internet Explorer.

Aquest últim és un cas curiós, perquè Windows 10 integra el nou Microsoft Edge, que sembla ser que no acaba de convèncer a ningú. Mentre, l’Explorer ja no s’actualitza, amb el qual ha quedat obsolet.

Tots aquests navegadors ofereixen ajustaments per millorar la nostra seguretat i privadesa. Però si volem tenir cura d’assolir un nivell superior en aquests camps, el que haurem de fer és utilitzar el mode privat o d’incògnit que aquests ofereixen.

Ens centrarem en com ho fan el Chrome i el Firefox. I us mostrarem la manera d’establir-ho per defecte.

El primer que cal fer és anar a l’accés directe al navegador que segurament tenim a l’escriptori. El clicarem amb el botó dret, per després seleccionar “Propietats”. Això ens obrirà una finestra on hem d’adreçar-nos a la pestanya “Drecera”, i ens fixarem en el camp “Destinació”. Aquí és on apareixerà la ruta on estàs instal·lat el navegador.

En el cas del Chrome, ens posicionarem al final d’aquesta ruta i hi afegirem “-ingonito”. Al Firefox, farem el mateix afegint-hi “-private-window” (en ambdós casos amb un espai en blanc al davant i sense cometes). Acceptarem els canvis i desarem, i a partir d’ara sempre navegarem en mode privat o d’incògnit.