No más números 900

Quan hem de trucar a un servei tècnic o a un telèfon d’informació, sovint ens trobem amb que disposen d’un número de tarificació especial (901, 902, etc.). És a dir, que malgrat que puguem disposar d’una tarifa plana telefònica, haurem de pagar un càrrec addicional per trucar a aquesta mena de números.

Però des de fa uns anys, els usuaris es van començar a cansar i a organitzar-se en contra de tots aquests números amb cost extra. Y van començar a aparèixer llocs web on es recopilaven números equivalents a aquests, pertanyents principalment a companyies de llum, gas, bancs, telefonia, etc.

El més conegut de tots és www.nmn900.com, que ve a ser com “La Wikipedia dels números 900”. Els usuaris hi contribueixen aportant i actualitzant els números que descobreixen. I si el número que cerquem no està disponible, hi podem fer una petició.

Disposa d’una mena de guia telefònica, un blog i un fòrum. I amb tot plegat podem trobar els números de telèfon per poder trucar a aquests serveis amb el cost zero que suposa una trucada local.