Paint 3D

Microsoft Paint ha sigut durant molt de temps l’eina més utilitzada pels usuaris de Windows per fer petits retocs en una imatge. Una aplicació de dibuix i edició que ha acompanyat al sistema operatiu de Microsoft des dels seus inicis. I que ara, amb la seva darrera actualització (Windows 10 Creators Update) s’ha convertit en Microsoft Paint 3D.

Però Microsoft Paint 3D no és cap evolució del tradicional Paint. Es tracta, com el seu nom indica, d’una nova eina que permet crear i editar imatges en 3D. Que podem obtenir-la gratuïtament des de la Windows Store, o que ens apareixerà per defecte quan tinguem actualitzat Windows 10 a la seva darrera versió.

El seu funcionament és senzill i intuïtiu. Parteix d’un llenç blanc i una barra d’eines al lateral dret. Si premem la icona del cub que hi ha a la part superior de la interfície, activarem la vista 3D.

Remix 3D, és un dels millors complements de Paint 3D. Es tracta d’una plataforma des de la que podem descarregar exemples de dissenys ja creats, i on podrem també aportar els nostres. Hi podem accedir amb el nostre compte de Microsoft, i triar qualsevol disseny per afegir-lo al nostre projecte.

La resta ja és cosa d’entretenir-se a utilitzar les diferents eines de dibuix o text habituals. Però amb afegits interessants, com la possibilitat d’afegir adhesius o textures i efectes diversos.

I ja amb l’aplicació 3D Builder, que també està integrada a Windows 10, disposarem de la possibilitat d’imprimir els nostres projectes en les noves impressores 3D, tant en boga avui en dia.