Pinterest

Potser anem tard o potser no. Però en el nostre web hi faltava. Pels que encara la desconeixeu, Pinterest és una xarxa social que s’ha fet molt popular amb un model força diferent a la resta. Perquè es tracta d’una xarxa bàsicament visual, on creem una mena de taulers (“Boards”) ens els que hi enganxem coses (“Pins”) que ens interessen. I alhora, les compartim amb d’altres usuaris (“Re-Pins”).

Són coses que trobem quan naveguem per internet. En el vostre navegador podeu afegir-hi un botonet per penjar-les a l’instant.

I d’altres que trobem a la pròpia xarxa. D’usuaris que seguim perquè tenim gustos en comú, o fent cerques per conceptes concrets.

Aquestes imatges sempre contenen enllaços. És a dir, que no es copien, ni es pispen, perquè es comparteixen des del lloc original on s’han trobat.

Els passos bàsics per fer-ho servir passen per crear un compte. I després ja podeu crear taulers segons els vostres interessos i començar a omplir-los. És important que afegiu títols i etiquetes als vostres “Pins”, que ajudin a ser descoberts per altres usuaris.

Buscareu i seguireu a altres persones. No cal que seguiu tots els taulers d’un mateix usuari, només els que us interessin.

I a partir d’aquí ja anireu rebent suggeriments de contactes, murs i “Pins” que us puguin interessar segons el que hagueu anat desant.

En definitiva, es tracta d’una xarxa endreçada i basada en la imatge. Per aquest caràcter visual, hi triomfen els taulers de cuina, bellesa, moda, art o artesania.

Podeu accedir a ella des del seu lloc web, però també a través de les aplicacions específiques disponibles per a mòbils i tauletes.