Windows o Mac?

A l’hora de comprar-vos un ordinador, molts de vosaltres us trobareu amb el dilema d’escollir entre Windows i Mac. Aquí us donarem unes quantes pistes que us poden ajudar a triar.

Comencem desfent mals entesos. Tant els ordinadors amb sistema operatiu Windows com els equipats amb MacOs són PC’s (de Personal Computer). I a més a més, actualment, ambdós utilitzen el mateix tipus de processadors: Intel.

El cas però és que, mentre Apple fabrica ordinadors i sistemes operatius, Microsoft només es dedica als segons. D’aquesta manera infinitat de marques produeixen equips compatibles amb Windows, mentre que els Mac són exclusivament ordinadors Apple.

A escala mundial, 9 de cada 10 ordinadors estan equipats amb Windows i només un 7% duen Mac.

L’usuari de Mac (de Macintosh) se sent atret per la seva imatge de marca i pel seu disseny. Però també es veu recompensat amb un equip estable i fàcil d’utilitzar.

Microsoft juga amb l’avantatja de que la majoria d’usuaris s’han format en l’entorn Windows i, com ja saben com funciona, els costa més canviar. Però també és cert que els equips amb Windows poden ser més inestables.

El Mac té fama de ser un ordinador més especialitzat, i amb més problemes de compatibilitat d’arxius. Actualment però això està canviant, i fins i tot un Mac pot admetre la instal•lació d’un Windows.

Les aplicacions més específiques, tant empresarials com sobretot els videojocs, abunden molt més per a Windows que per a Mac, perquè els programadors apunten cap al mercat més ampli.

Però per la mateixa regla de tres, els Mac tenen menys problemes amb els virus, perquè els programadors de virus s’estimen més fer la guitza a Microsoft, que té molts més clients.

A l’hora d’escollir entre Windows o Mac és bo pensar per què l’utilitzarem. Si el que volem és un ordinador amb grans prestacions que, per exemple, ens permeti fer edició de video o dedicar-nos al disseny gràfic, un Mac és ideal. De fet no és res més que un PC de gama alta que ens satisfarà plenament.

Si el que volem fer és accedir al nostre correu o entrar a les xarxes socials, amb un ordinador senzill equipat amb Windows en tindrem prou.

Nosaltres us atendrem en qualsevol de les dues plataformes. Vosaltres decidiu.