Com augmentar la mida de la lletra a Windows 10

Augmentar la mida de la lletra (o font) és quelcom que podem necessitar si tenim algun problema visual.

Però també ens podem trobar amb que, amb les grans resolucions de pantalla dels ordinadors actuals, la lletra ens sembli molt petita. I si reduïm aquesta resolució, ens trobem que la lletra es veu poc nítida.

Aquest és un problema que amb Windows 10 es pot resoldre fàcilment. Només cal que ens adrecem a “Configuració”, a l’apartat “Sistema > Pantalla”, on diu “Escala i distribució”. Aquí podrem variar l’escala, que inicialment es troba al 100%, a “Canviar la mida del text, les aplicacions i altres elements”.

Algunes aplicacions (processadors de text com Word, eines com l’Adobe Reader o navegadors com Google Chrome, etc.) ens permeten també variar la mida o fer zoom individualment.

També heu de saber que el Windows duu de sèrie una eina anomenada “Lupa”, que ens permet augmentar una part de la pantalla sense haver de modificar la font del sistema.