VinclesBCN

VinclesBCN és un servei de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona per reforçar les relacions socials de les persones grans que se senten soles, a través de les noves tecnologies.

Els usuaris, que han de ser majors de 65 anys, fan servir una aplicació que s’instal·la en una tauleta o un telèfon intel·ligent. A través d’ella poden enviar i rebre missatges de veu, de text, fotografies o vídeos, així com trucar, fer vídeo-conferències i anotar les cites a l’agenda.

Cada persona usuària té accés a dues xarxes. Una de personal, pròpia de cada persona, formada per familiars i amistats. I una altra de grupal, formada pel conjunt dels usuaris de Vincles BCN que viuen a la mateixa zona i/o tenen interessos comuns.

Professionals dinamitzadors promouen la participació en converses i en activitats per acostar les persones usuàries a la comunitat del barri i a les activitats de la ciutat.