Quantes dades consumeixen les trucades de WhatsApp?

Per tenir una idea sobre les dades que consumim a través de Whatsapp, podem consultar les del nostre propi compte. Només cal que obrim l’aplicació i anem a Configuració > Ús de dades i d’emmagatzematge > Ús de la xarxa, on trobarem les nostres estadístiques d’ús. Unes dades que es poden restablir per començar a comptabilitzar-les des de zero.

A partir de les dades d’ús proporcionades per usuaris, s’han fet estudis sobre el consum de dades en funció del servei que utilitzem. Una trucada de veu de WhatsApp de 5 minuts a través de 3G pot consumir fins 1 MB de dades. A partir d’aquí podeu calcular el cost de en dades de trucades de major durada.

En videotrucades, les dades consumides augmenten, ja que a més d’enviar i rebre àudio, també enviem i rebem vídeo. Una videotrucada de 5 minuts consumiria entre 15 i 25 MB segons la qualitat de la connexió.

Que cadascú faci els seus càlculs segons la tarifa de dades de que disposi. Però si volem reduir el consum de dades és recomanable fer servir connectivitat wifi sempre que puguem. Opcionalment, també podem activar el mode d’estalvi de dades que redueix la qualitat de so. (Configuració > Ús de dades i d’emmagatzematge > Ús reduït de dades).