Una combinació de tecles per si se’t penja l’ordinador

Si se t’ha penjat el Windows, tenim alguns recursos per mirar de recuperar-lo sense haver de reiniciar l’equip. El més conegut és CTRL + Alt + Supr, que ens permet entrar a l’Administrador de tasques i veure quin procés o processos  no responen.

Però un que potser no gaire gent coneix és la drecera de teclat per reiniciar els controladors de vídeo. Una combinació de tecles, que funciona tant a Windows 8/8.1 com Windows 10, i que reinicia el subsistema de gràfics.

Només cal prémer la tecla de Windows + CTRL + Shift + B. La pantalla es posarà negra per un instant i s’escoltarà un “bip”. Si tot va bé, tot apareixerà tal i com estava.

És un mètode que acostuma a funcionar quan juguem a algun videojoc o estem treballant amb algun editor de vídeo o qualsevol altre programa que utilitzi recursos de la targeta gràfica. I funciona per reiniciar tant els controladors de vídeo de Intel, NVIDIA, i AMD.