Les actualitzacions de Windows 10

El Windows 10 va arribar per quedar-se. Era costum que cada quatre o cinc anys Microsoft treies un sistema operatiu nou (XP, Vista, 7, 8…). Però La política dels de Richmond va canviar, amb l’objectiu de que el 10 fos el vigent durant molt de temps. Per això, i després de prop de 5 anys de la seva aparició, s’ha establert aquest Windows com un servei, que rep actualitzacions de seguretat i correccions d’errors cada mes (Actualitzacions de qualitat), i noves funcions cada sis mesos (Actualitzacions de característiques).

Les actualitzacions de característiques venen a ser com els antics Service Packs. Una revisió completa del sistema operatiu per millorar-lo en conjunt. Les versions més antigues d’un any i mig deixen de rebre suport i esdevenen obsoletes, amb l’objectiu de que el major número d’usuaris possible treballi amb la darrera versió.

Per evitar saturar els seus servidors, Microsoft va enviant les actualitzacions automàtiques progressivament. D’aquesta manera és possible que trigueu dies, setmanes i inclús mesos a rebre-les al vostre equip. També podria ser que el vostre equip tingui alguna mena d’incompatibilitat, amb el qual pot trigar més o fins i tot que no us la deixi fer.

Per comprovar quina versió de Windows 10 tenim, podem escriure a la caixeta de cerca la paraula “Winver”. Si estem al dia, ens hauria d’aparèixer una finestreta com la de la imatge que hi digui “Microsoft Windows, versió 2004”, que va aparèixer al maig del 2.020.

Si no la teniu instal·lada encara, podeu mirar si us apareix a través de “Windows Update”. I si no hi és, existeixen altres mètodes per forçar-la.

Aquesta darrera versió inclou millores en el rendiment de discs durs i SSD, al canviar l’algoritme del cercador intern de Windows. Així que, com abans en disposeu, millor.