Fi a l’emmagatzematge gratuït il·limitat de Google Fotos

Fins ara, els comptes gratuïts de Google oferien 15 GB d’espai d’emmagatzematge, a repartir entre Gmail, Google Drive i Google Fotos. Al mateix temps, es disposava d’emmagatzematge gratuït i il·limitat de fotos en alta qualitat. I molts de vosaltres utilitzeu aquest servei com una manera de fer còpies de seguretat de la galeria fotogràfica del vostre mòbil.
Però després de cinc anys oferint aquest emmagatzematge il·limitat, Google ha anunciat que començarà a cobrar quan l’usuari superi les 15 GB d’espai gratuït.

Aquest canvi no entrarà en vigor fins l’1 de juny de 2021, i les fotografies afegides amb anterioritat a aquesta data, no s’inclouran a l’hora de comptabilitzar les esmentades 15 GB, a no ser que les haguem modificat.
Els usuaris de Google Drive il·limitat també podran mantenir les seves fotos sense pagar durant, com a mínim, els propers tres anys.
I si disposeu d’un telèfon Google Pixel 1-5, el servei es mantindrà gratuït.
No cal que patiu, perquè Google us avisarà amb antelació quan tingueu problemes d’espai. Però aleshores us haureu de plantejar si voleu continuar depenent dels serveis de Google, o bé busqueu una alternativa.
Les modalitats del servei d’emmagatzematge de pagament, que per cert es dirà Google One i substituirà a Google Drive, són les següents:

100 GB: 1,99 euros al mes o 19,99 euros a l’any
200 GB: 2,99 euros al mes o 29,99 euros a l’any
2 TB: 9,99 euros al mes o 99,99 euros a l’any