Signal

Les darreres polítiques d’ús de Whatsapp, que duen incloses la compartició de dades amb Facebook, han provocat un èxode d’usuaris cap a aplicacions més segures i que respectin més la privadesa, com ara Telegram o Signal.
Totes elles s’assemblen molt. Són aplicacions de missatgeria instantània que ens permeten enviar missatges un a un, a grups, enviar fotografies i altres arxius, fer trucades de veu o videotrucades.

Però en el cas de Signal, les comunicacions són encriptades d’extrem a extrem sempre. Això significa que ni els seus responsables poden accedir a elles. Només nosaltres i els nostres contactes podem veure els missatges i la resta de continguts que compartim.
També disposa d’altres funcions de privacitat com missatges que s’autodestrueixen al cap d’un temps, que nosaltres definim.
Es tracta d’una aplicació de codi obert, desenvolupada per una fundació sense ànims de lucre. És doncs totalment gratuïta, i tot el que cal fer per donar-se d’alta és disposar d’un número de telèfon. A part d’aquest, no recopila cap altra dada nostra.
Signal es troba disponible per a Android, iPhone i iPad, i també disposa d’un client d’escriptori per Windows, Mac i Linux.