Cercar imatges similars a partir de captures de pantalla

Windows 10 té un munt de petites funcions útils que sovint passen desapercebudes per la majoria d’usuaris. Una d’elles és la de cerca visual a partir de captures de pantalla, que s’ha integrat fa poc al sistema. Ve a ser el mateix que fer servir el cercador web per fer cerques pujant una imatge (Bing Visual Search). Però en aquest cas, fem la cerca directament des del Windows.

L’únic que cal fer per utilitzar-la és obrir la cerca de Windows, prement la tecla Windows +S. Un cop oberta, veureu una icona a la part inferior dreta del tauler.
Quan hi fem clic a sobre, ens apareixerà un avís indicant que Windows cercarà en línia imatges similars a la nostra captura de pantalla a través del seu cercador Bing.
A continuació, podrem dibuixar la secció de pantalla que vulguem capturar, igual que faríem amb l’eina Recortes. Automàticament, aquesta imatge es pujarà a Bing i ens oferirà resultats similars.
És una utilitat que ens pot ser útil per identificar objectes o llocs, com podeu comprovar en aquest petit vídeo: https://www.bing.com/sa/sbifre/Couch_Revised_v2.mp4