Com xifrar les dades d’un pendrive USB a Windows 10

Un pendrive USB és una eina molt útil per dur les nostres dades amunt i avall còmodament. Però al ser tan petit és fàcil perdre’l o que ens el robin, i que les dades que hi han dins quedin exposades. Per això és important xifrar-les perquè no puguin ser accessibles si això ens passa.

Windows 10 Professional (la versió Home no ho té) disposa d’una eina anomenada Bitlocker, que ens permet fer-ho de forma gratuïta, i que és vàlida tant per llapissos de memòria com per disc durs externs i interns.
Per fer-lo servir només cal que connectem el nostre dispositiu a l’ordinador, accedim a ell per l’explorador d’arxius, premem a “Eines d’unitat” i seleccionem Bitlocker. S’iniciarà un assistent que ens permetrà xifrar les seves dades, per exemple, mitjançant contrasenya. Un cop acabat aquest procés, cada cop que introduïm el nostre pendrive a un ordinador ens la demanarà.
Si en algun moment volem desactivar Bitlocker per deixar de protegir la unitat, només caldrà que premem a Bitlocker, “Administrar Bitlocker” i seleccionem “Desxifrar la unitat”.
El xifrat d’un pendrive no és infal·lible. Sempre hi ha mètodes per mirar de saltar-se’l. Però si més no, no ho posarem tan fàcil.