Les noves condicions de WhatsApp

Si sou usuaris de Whatsapp estareu rebent una notificació que us demana que accepteu els seus nous termes i condicions d’ús, els quals han causat una onada de crítiques des de que es van anunciar a primers d’any.

Amb aquests nous termes, que entren en vigor el 15 de maig, la plataforma està demanant als seus usuaris que acceptin compartir dades amb Facebook, la casa mare d’aquest servei de missatgeria. Facebook oferirà als negocis una plataforma d’allotjament (WhatsApp Business) per gestionar la comunicació entre empreses i clientes a través de Whatsapp, a canvi de vulnerar la privacitat d’aquests xats.

La bona notícia és que la normativa de la Unió Europea sobre protecció de dades impedeix que WhatsApp pugui llegir aquests missatges dins del seu territori. Així que, en aquest sentit, aquestes noves condicions no ens afecten.

En el cas de que no ho fem, no se’ns esborrarà el compte, com es va dir al principi. Però la vostra aplicació anirà perdent funcionalitats de mica en mica: Primerament, no podrem accedir a la nostra llista de xats. I al cap d’unes setmanes, no podrem rebre missatges, trucades ni notificacions. Així doncs, si volem seguir fent-lo servir, les haurem d’acceptar-les si o si.