ScamDoc

El phishing és un mètode que utilitzen els ciberdelinqüents per enganyar i aconseguir informació personal, com ara contrasenyes o dades bancaries.
Les víctimes reben un missatge de correu electrònic que imita (o “suplanta la identitat”) a una persona u organització de confiança (una entitat bancaria, la policia, etc.). El contingut d’aquest missatge conté un enllaç cap un lloc web on se’ls demanen dades personals. L’objectiu, és clar, és obtenir-les per estafar-los després.

Es per això que hem de malfiar d’adreces electròniques desconegudes i tenir cura de no clicar segons quin enllaç si no tenim clar quin és el seu origen.
Tanmateix, ara disposem d’un web que ens pot servir d’ajuda. Es tracta d’ScamDoc, un servei gratuït on podem introduir una adreça web o de correu electrònic, i que ens valori el seu nivell de confiança.
En el cas dels webs, utilitza un algoritme que valora si és un lloc popular, l’antiguitat del domini, els comentaris a internet o els enllaços que conté, entre moltes altres variables. Aquesta informació ens pot servir de gran ajuda per destriar falsos missatges i possibles estafes.