Bizum

De ben segur que molts de vosaltres haureu sentit a dir “Et faré un Bizum”. Però també sereu molts els que encara no sabeu res d’aquest mètode de pagament, que ens permet transferir diners immediatament a través del telèfon mòbil.

Bizum és un sistema d’enviament de pagaments a través del mòbil aprovat per i a través de la nostra pròpia entitat bancaria. Ens permet enviar diners entre particulars de forma immediata i instantània. I també fer pagaments i compres a comerços online que siguin compatibles o fer donacions per campanyes o ONGs que hagin sigut verificades.
No ens cal saber el número de compte del destinatari, perquè amb el seu número de telèfon ja fem. Només cal que l’altre també disposi del servei. Normalment, podem utilitzar el sistema Bizum des de l’apartat de pagaments de l’aplicació de mòbil del nostre banc. I des d’allà podrem també donar-lo d’alta.
Un exemple del seu ús podria ser aquest: Imagineu-vos que heu de fer un regal en grup, i que us heu fet càrrec d’adquirir-lo. La resta dels participants en el regal us poden fer un Bizum per la part proporcional que els correspongui, i així us estalviareu la feina d’haver d’anar recollint els diners de l’un i l’altre.