Com evitar les molestes trucades comercials

Tot sovint rebem trucades, missatges o e-mails comercials d’empreses que no ens interessen i que ens fan perdre el temps. Potser en algun moment els vam donar permís per fer-ho, iara patim el seu assetjament de dia i de nit.

Però si n’estem tips, no tot està perdut, perquè podem adreçar-nos a diferents llocs web que ens poden servir d’ajuda:

 • La llista Robinson:
  És un servei segur i gratuït per sol·licitar, de forma fàcil i ràpida, deixar de rebre publicitat d’empreses a través de trucades, correu electrònic, correu postal o SMS.
  En principi és un servei per evitar-nos les comunicacions d’empreses amb qui no hem tingut un contacte previ. Però també per evitar que ens continuïn bombardejant aquelles a qui un dia vam autoritzar a fer-ho o amb les que actualment tenim una relació comercial.
 • ListaSpam:
  Es tracta d’un lloc des d’on podem consultar de qui és un número de telèfon que ens està trucant. Un servei gratuït que ens permet identificar trucades publicitàries i denunciar casos d’Spam que poden ser útils a altres usuaris del web.
 • Web dels operadors:
  Per últim, Les grans operadores disposen d’espais als seus webs des d’on comunicar que no volem rebre més trucades i/o SMS publicitaris seus: Movistar, Vodafone i Orange.