La taula que et diu si les teves contrasenyes són segures

Una taula realitzada per una empresa de ciberseguretat mostra els segons que trigaria un hacker en esbrinar les teves contrasenyes.
Si la teva contrasenya és “123456” o “pass”, el temps necessari per calcular-la i esbrinar-la en l’atac d’un hacker seria pràcticament instantani. Si, en canvi, tenim per contrasenya una cadena de caràcters del tipus “¡F1_Inf0rm4tics!”, podríem obligar a l’atacant a provar alternatives durant milions d’anys.

Això ho podem saber gràcies a una taula que mostra les aproximacions al temps que podria suposar calcular contrasenyes en funció del nombre de caràcters utilitzats (entre 3 i 18), i si aquests són només números, lletres en minúscula o majúscula combinades, o si també conté símbols.
I cal tenir en compte que l’evolució dels ordinadors farà que aquest càlcul de temps per esbrinar les contrasenyes sigui més curt a llarg plaç.