És hora d’actualitzar a Windows 11?

Actualitzar el nostre sistema operatiu de Windows 10 a Windows 11 és gratuït, i no s’ha de pagar per una llicència nova.
Però nosaltres sempre recomanem passar d’un sistema operatiu a un altre quan aquest ja té un temps de vida, i es troba prou provat i revisat. I aquests dies apareix la primera gran actualització de Windows 11, l ‘anomenada 22H2, una revisió global que ha d’aportar més estabilitat i seguretat al sistema.

Per a poder actualitzar a Windows 11, necessiteu que el vostre equip disposi d’un processador Intel Core de vuitena generació (2017) o un processador AMD Ryzen 2000 (2018) o més nou. També es precisa disposar de 4GB de memòria RAM o més i un espai d’emmagatzematge de 64GB o més. I, a més a més, el firmware del sistema ha de ser UEFI, i compatible amb “Secure Boot”. Però el principal és que la placa base del nostre equip disposi del chip TPM 2.0.
Hi ha formes d’instal·lar Windows 11 en hardware no compatible, però no les recomanem.
Les diferències principals entre Windows 11 i Windows 10 es basen en una interfície gràfica renovada, on destaquen el menú Inicia i la barra de tasques.
En comparació amb Windows 10, Windows 11 té cert potencial per millorar la velocitat del nostre ordinador.
Si un cop feta l’actualització no quedeu convençuts amb el seu funcionament, disposeu de 10 dies per revertir els canvis i tornar a Windows 10 amb facilitat. De fet, Microsoft us assegura que Windows 10 romandrà vigent fins el 2025.
Si heu decidit actualitzar-vos a Windows 11, feu-nos-ho saber. Us ajudarem a fer-ho configurant-lo per a un rendiment òptim, per evitar notificacions molestes, treure software que no necessitem o ajustar les opcions de privacitat.